Totalul afișărilor de pagină

13 ian. 2011

DESPRE MAIMUTE


Incredibilul situatiei pe meleaguri cat de cat autohtone isi are definitia in elementul perfect ilogic care salasuieste printre vai si campii. Capitonata in deplina ignoranta, prostia la numitor comun se degusta bagatelizata la rang de cocalarus-cimpanzeus, o specie oarecum nou aparuta si totusi la fel de veche ca si termenul de antropoid.
            Asteptarea de minuni conduce foarte lesne spre asteptarea interminabila care conduce exact unde ne asteptam sa conduca. Adica nicaieri. Non-sensul de a respira in vid. Si uite ca unii reusesc sa traiasca absolut anaerob. Reusesc sa se desavarseasca in contextual unui mediu propice dezvoltarii bacteriilor. Fantastic ce cale lunga este de la o bacterie la un antropoid. Si cand mirarea de a fi devenit in milioane de cicluri unul intreg pe deplin sanatos plin de verva si cu masa musculara intacta mascul beta, mintea nu mai are loc in cutiuta ingusta cu rost de scafarlie. Si in fond pentru ce mama dracului sa ai gust de ratiune? Cand poti atat de usor sa intretii rostul unui non-sens prin simpla atingere a acestuia fara a-l palpa pur si simplu. Ideea potrivit careia renasterea este apanajul pasarii Phoenix presupune ca acest simbol ar apartine de un rost rational. Rationalul derivand dintr-un punct, avand de la plecare obsesia concreta a cercului, beneficiaza de tendinta acuta de a se desavarsi in fiecare clipa de existenta a individului. Insa ceea ce incerc eu sa explicitez aici tine de domeniul fantasticului. Pai intrebati de ce? Ganditi-va ca dintr-o data lumea se duce de rapa si pe intreaga suprafata a unei planete de devastate de prostie ramane un singur vajnic exponent al unei civilizatii fracturate in fasii si rupte in unghiuri. Si contrar a tot ceea ce credeti, exponentul in cauza nu are timp sa gandeasca situatia in care se afla fiind mult prea preocupat pentru cautarea fructelor ciuruite de radioactivitate. In esenta reductibilitatea la maimuta se afla deja in mari prefaceri. Timpul bate el insusi in retragere in fata unui asfel de aspect atat de irelevant incat nici macar el insusi nu il poate concepe in toata maretia lui. Idealul in conceptia spatio-temporala are definitia doar in antichitate. Epoca marilor prefaceri abia atunci si-a gasit un inteles al cuvintelor si al ratiunii logice. A fost probabil singura etapa din existenta umana cand omul chiar a rationat.
                        Astazi rationamentul este un instrument care nu mai este uzitat. In fond la ce ii trebuie ratiune unui adunator culegator? Cand degradarea colosala la rang de antropoid se va stabiliza definitive atunci putem afirma cu certitudine ca pamantul va fi cea mai mare gradina zoologica din toata galaxia. Si in gradina asta regasim doar papagali si maimute. Pentru ca ambele specii in esenta lor copiaza intreg ansamblul daruit cu dragoste de ultimul vajnic aparator al prostiei absolute. Unul singur exista si se doreste lider incontestat al acestui nou curent care a prins atat de mult teren in tarisoara asta incat mai lipseste putin si regasim in constitutie legea care iti confera dreptul de a fi prost, foarte prost sau de ce nu cel mai prost. Si fiind cei mai prosti de pe planeta, masa de manevra a vajnicului, dreptul de a primii de mancare este doar la lumina portocalie a conducerii celei mai mari gradini zoologice din lume
                        Si cum spune asta micul, domnilor sa traim mai rau ca de bine ne-am cam saturat nu sunteti de acord?.....!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu