Totalul afișărilor de pagină

26 ian. 2011

DRAGOSTE IN CERCURI


Stii astazi am degustat dimineata langa chipul tau indepartat. Si am deschis ochii zambind. Am deschis sufletul cu sarguinta dorului care ma mistuia de o vesnicie de clipe, rememorand cu delicatete vremurile din apus de soapte. Esti la fel de zambitoare ca atunci in ultima clipa petrecuta impreuna inainte sa pleci. La fel de dogoritor iti este vapaia inimii chiar si dincolo de viata, dincolo de inteles, in freamat de glasuri albe.
                        Ma regasesc din nou la inceputul primului cuvant. Stau nemiscat in fata fiecarei umbre ce precede un zambet celest. Stii, imi este dor de bataia constanta a inimilor nascute gemene, imi este dor de ratiunea de a degusta clipa dintr-un pocal de timp prelungit in absurd. Imi lipsesc uneori la ceas de seara, rasetele tale cand iti povesteam cum cad frunzele, cat de efemere sunt florile de camp, cand ma ma intrebam cum gusta intelesul de a fi un copac. Mai tii minte? Imi spuneai ca ma framant prea mult la lucruri neintelese. Si radeai in hohote. Noi suntem nemuritori spuneai! Suntem nemuritori si atingem impreuna perfectiunea cercului. Insa vezi iubirea mea, fiecare cerc are colturile lui indescriptibile, are notiunea lui de inteles. Se descompune in lungimi de arcuri si creaza unghiuri imposibile. Notiuni de vise increstate in lungimi de masura calculate matematic sa de-a intotdeauna mai putin decat trebuie.
                        Si iata-ma in amurg de clipe singur in fata ta. Chipul tau zambeste dincolo de amintiri, dincolo de forme, tacut in noapte.

2 comentarii:

  1. ASA AM CREZUT...SI CRED...,,TE FRAMANTI PREA MULT..,,STII,VIATA E FRUMOASA...SI TREBUIE TRAITA...VIATA MAI ESTE SI CUM TI-O FACI.... <<>>

    RăspundețiȘtergere
  2. Casierita strencanind, mestecand ciunga arata cu un deget in sus deasupra ghiseului anuntul cu litere de-o schioapa cum ca trenul nu circula azi. Gheo' ii explica ca are si copilasii cu el, se mira se vaita si se irita, toate in ordinea asta si ca poate, poate s-ar face ceva in sensul asta. Casierita se opreste din mestecat si strencanit ciorapi de lana se uita la Gheo' prostita si il impunge cu privirea, il pizduieste ca ia intrerupt strencanitul ca e prost si trece la ale ei ca si nimic nu s-ar fi intamplat. Gheo' suparat cu "beletul" in mana o fute in gura si pe ea si pa toate neamurile. Se stringe cohorta de multime ca a inceput un scandal si se injura de mama focului, toti isi dau cu parerea si ....apare "militianul" ii suduie pe toti de acolo, protejeaza casierita de Gheo', ii imprastie pe toti de la locul faptei si il infasca de mana il duce la post. Copilasi dupa el tati, tati militianul nu se uita in spate ii injura si pe ei, le da doua picioare in cur si ii pune pe fuga, are pe Gheo' pestele mare. Intra cu el in post il bate bine sa nu mai poata zice nimic, ii face un proces verbal ii da amenda cat nu cistiga el in 6 luni, il mai fute de citeva ori in gura si ii da drumul. Iasa suparat isi cauta copii plansi afara ii ia in brate protector si le zice ca nu sa intamplat nimic doar ca a pierdut trenul. Copii se prind de el speriati in string in brate si pe Gheo' il doare bataia primita si sufletul de neputinta ca nu poate face nimic se aciuieste in gara asteptind urmatorul tren....dar caserita mestecind ciunga si strancanind ciorapi uitase sa anunte ca trenul urmator nu va mai fi pentru ca gara e inchisa, sa rupt un pod si trenurile nu mai pot ajunge acolo.
    Gheo' si-a facut viata a avut si bilet tot programat, dar uneori curva de destin ne ia poate un ultim tren si pana cind se repara podul din acea gara asteptam trenul pentru care avem bilet
    O sa fie cineva destept si o sa zica ca cine l-a pus sa astepte de ce nu a mers cu autobuzul sau pe jos daca tot vrei sa ajungi undeva, il bag in pizda masii de acum preventiv sa nu mai ma obosesc dupa aia, Gheo' chiar are un bilet pentru acel tren sa fie bucuros si fericit de biletul lui chiar daca asteapta 11 ani sau 30 pina va venii un tren si in gara lui .....si nu e vina lui ca sa rupt podul. Pacat ca inca il doare bataia si ii sunt copilasi infometati.

    RăspundețiȘtergere